18-9 (VS) SW’s Angelia en Tjhisha vermoord. Wereld blijft stil. Geld nodig voor uitvaart!

Op 18 september jl. werden in Jacksonville Florida (VS) Angelia Mangum (19) en Tjhisha Ball (18) vermoord. Volgens de moeder en de zus van Ball waren de twee elkaars hartsvriendinnen en werkten zij als strippers in Jacksonville.

angelia+tjhisha

Eerder die week waren in de omgeving al twee andere zwarte vrouwen vermoord. Of er een verband is met deze moorden is niet bekend. Of de moorden op Angelia en Tjhisha iets te maken hebben met hun huidskleur en/of hun werk als strippers is ook niet te zeggen.

Wel is duidelijk dat er weinig media-aandacht is voor deze moorden, en dat dàt wel degelijk te maken heeft met hun huidskleur en hun beroep. (Denk alleen maar aan Natalee Holloway, wiens verdwijning wereldnieuws was.)

Naast de hoeveelheid aandacht is ook de aard van de berichtgeving problematisch. Zo vond de politie het nodig om bekend te maken dat de twee veroordeeld waren (voor enkele overigens onbetekenende zaken), en gaf hiermee de boodschap af dat Angelia en Tjhisha slechte meiden zouden zijn geweest. En de pers nam dit gewoon over zonder zich af te vragen wat de relevantie hiervan was.

Ook ik heb er moeite mee hoe ik dit nieuws moet brengen. Doodzwijgen is geen optie. Hoewel Sekswerknieuws focust op Nederlands nieuws is de moord op sekswerkers waar ook ter wereld een nieuwsfeit wat niet verzwegen kan worden.
Of dat nu ook het geval is is onduidelijk, maar te vaak worden sekswerkers vermoord omdàt zij sekswerkers zijn. Omdat zieke geesten door alle discriminatie tegen sekswerkers het idee krijgen dat die een makkelijke prooi voor hen zijn. Hopelijk wordt (/worden) de moordenaar(s) nog gepakt, maar ik heb nog niks gelezen over de inzet van de politie daarvoor. Het zou niet voor het eerst zijn dat de politie laks reageert op moorden op sekswerkers.

De vragen in hoeverre (racisme en/of) het stigma tegen sekswerk verband houdt met deze moorden, en of de politie te laks reageert blijven vooralsnog echter open staan.

Over Angelia en Tjhisha is verder weinig bekend. Volgens haar moeder woonde Tjhisha als kind in een pleeggezin en was zij avontuurlijk en een wildebras (tomboy), kreeg ze later interesse in kleding, had ze tattoos met namen van familieleden en werkte ze sinds ze op zestienjarige leeftijd de school verliet als stripper.

De families hebben geen financiële middelen voor de uitvaart. Daarom is er een inzameling voor donaties.

Ik wens alle nabestaanden veel sterkte.

Angelia en Tjhisha Rest In Peace.

> > Help Angelia and Tjhisha’s Family < <

 

Alle aangetroffen artikels (groter is aanbevolen):

18-9 Two Tampa teens found dead, tied together, on road in Jacksonville
18-9 18-, 19-year-old from Tampa found dead on Northside
18-9 Two women found dead in Jacksonville were from Tampa area (Interview met moeder van Ball)

19-9 Ebony: Black Girls Murdered (But Do YOU Care?)
23-9 Twitter attacks mainstream media for underreporting 2 Florida murders
25-9 Whorephobia: The Murders of two teen sex workers of colour passes almost unnoticed

26-9 Two Teens Who Were Sex Workers Were Murdered—Will America Pay Attention?

Ik had eerder met een tweet gelinkt naar het onderste artikel maar omdat dit (bij nader inzien erg) slecht is heb ik die tweet verwijderd. De commentaren onder het stuk maken wel duidelijk wat de problemen er mee zijn.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s