Oproep: Stop het Wetsvoorstel klantcriminalisering!

Geschokte reactiesvan sekswerkers en bondgenoten op het wetsvoorstel van de Bende van 3.

> Let op voor de koppelingen boven de afbeelding geldt een LEUGEN- EN HETZE ALERT! <

Op vrijdag 17 oktober presenteerden de politieke partijen ChristenUnie, Partij van de Arbeid en Socialistische Partij – met steun van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en andere mensenhandel-hetzers (Fier met GELOGEN BEWERINGEN over vermeende jeugdprostitutie!) – het WETSVOORSTEL KLANTCRIMINALISERING (pdf, kort). (Zie ook toelichting (pdf)).

Het wetsvoorstel wordt in de media (hier de Volkskrant, die de primeur kreeg) verkocht als het strafbaar stellen van klanten die “weten dat een sekswerker onder dwang werkt”. Dit is echter een LEUGEN! Wie het wetsvoorstel leest weet dat er staat “redelijkerwijs moet VERMOEDEN dat een sekswerker slachtoffer van MENSENHANDEL is.” Dit is iets compleet anders!

(Einde hetze- en leugen alert voor koppelingen)

sekswerk-ondergronds
Sekswerk ondergronds? Fotosoep @KanStaandPijpen

Ten eerste zijn de woorden “redelijkerwijs moet vermoeden” totaal vaag. Dit leidt tot grote rechteloosheid! Het gaat niet om WETEN maar VERMOEDEN, en er hoeft daarom ook GEEN bewezen mensenhandel te hebben plaatsgevonden om toch een klant te veroordelen. Wat REDELIJKERWIJS zal betekenen is (namelijk) dat een klant “SIGNALEN VAN MENSENHANDEL” zou moeten hebben waargenomen. De door de overheid aangestelde mensenhandel-hetzer de NRM (Nationaal Rapporteur Mensenhandel, Dettmeijer, een TEGENSTANDSTER van PROSTITUTIE) gebruikt meldingen van deze zgn. “signalen” om rapporten met opgeblazen cijfers over vermeende (MOGELIJKE!) “slachtoffers” te presenteren. Als de overheid er zelf van uit gaat dat deze zgn. “signalen” aanwijzingen van mensenhandel zouden zijn, dat kunnen we er van uit gaan dat de rechter een klant schuldig zal verklaren als hij dergelijke signalen gezien zou moeten hebben. OOK als er GEEN WERKELIJKE MENSENHANDEL HEEFT PLAATSGEVONDEN!

Het gaat hierbij om signalen als – tatoeages, – blauwe plekken, – een ongelukkige, bange, of ongezonde indruk maken, – een ‘niet pluis gevoel’ (bij de waarnemer), – geen nederlands, duits of engels spreken, – worden gebracht en gehaald door een derde – etc. etc. Dit alles betekent echter allemaal helemaal NIETS. Zie de uitleg van Zondares en Felicia Anna voor een uitgebreide bespreking van deze TOTALE ONZIN. Deze signalenlijst is alleen maar bedacht om sekswerkers die VOLLEDIG VRIJWILLIG werken TEGEN HUN ZIN als slachtoffers van mensenhandel te kunnen bestempelen. En nu komt het van pas om ook de klanten te grazen te nemen.

Ten tweede is ook mensenhandel een zeer vaag begrip. In de mensenhandelwet (artikel 273f WvS) wordt van alles op één hoop gegooid, van ontvoering met geweld om organen te roven en voor gedwongen prostitutie (of andere arbeid), tot betrokkenheid bij VRIJWILLIGE prostitutie van een ander, bijvoorbeeld door voor een buitenlandse sekswerker de reis te organiseren. Mensenhandel is dus NIET HETZELFDE als gedwongen prostitutie. Er wordt hierover keihard gelogen bij de presentatie van het wetsvoorstel! Gedwongen prostitutie valt weliswaar óók onder de vele zaken die strafbaar gesteld zijn in artikel 273f, maar mensenhandel is LANG NIET ALTIJD dwang. Begrijpt u het nog? Lees het hier uitgebreid:  Fleur van Schaik: Wat is gedwongen prostitutie volgens artikel 273f?

De werkelijke betekenis van het wetsvoorstel is daarom dat ALLE klanten van sekswerkers volledig rechteloos worden gemaakt. Deze klanten, die in de mediacampagne fijntjes “hoerenlopers” worden genoemd, worden alleen al door het voorstel gestigmatiseerd als VERKRACHTERS. Dat is pure laster en haatzaaien.

De twee grootste leugens waarmee de ‘noodzaak’ van het wetsvoorstel wordt verdedigd zijn:
– Gedwongen prostitutie zou veel voorkomen
– Er zouden klanten zijn die hier “willens en wetens” misbruik van maken

Dit is allebei onwaar. Lees: Zondares: Antwoord op: Hoge cijfers over dwang en Zondares: Antwoord op: Klanten zijn triest

Dit voorstel (alleen al) jaagt klanten en sekswerkers nog veel dieper de kast in dan zij toch al zitten en stigmatiseert beiden op afschuwelijke wijze.

Sekswerkers hebben geschokt gereageerd:

Mariska Majoor: “Seks met iemand tegen haar/zijn wil is al strafbaar en heet verkrachting. [Dit] heeft niets te maken met sekswerk.”

Zondares: Wetsvoorstel Klantcriminalisering

Sekswerk Nederland: Wetsvoorstel CU stigmatiseert en beangstigt sekswerkers (zie ook Factsheet Sekswerk)

Felicia Anna: Nieuw plan om klanten van prostituees weg te jagen

Zie ook de tweets van Sekswerknieuws (en kijk ook bij favorieten, alleen mogelijk met twitter-reg) voor retweets van vele reacties van sekswerkers (en bondgenoten).

Dit wetsvoorstel moet worden gestopt, net als overigens de WRP, een ander wetsvoorstel wat eveneens als een stap in de richting van een totaalverbod beschouwd moet worden.

Er moeten akties komen! Ik heb dit al eerder voorgesteld en ik herhaal het bij deze. Sekswerkers zijn nog nauwelijks georganiseerd, en klanten al helemaal niet. Maar dat is des te meer een reden om deze taak nu op te pakken.

De politie moet wegblijven uit ons beroepsleven cq. seksleven!

Maar dat gebeurt echt niet als wij het de politici vriendelijk vragen.
Het is menens! We kunnen dit alleen winnen als we heel veel tamtam gaan maken. (Dat kan ook met maskers op, voor de deelnemers die anoniem willen blijven.)

Wie het hier mee eens is en samen met mij wil proberen om dit van de grond te krijgen kan contact met me opnemen.

wessel.koopmans [at] hccnet.nl

Overigens ben ik van mening dat de SLEUTEL van de OVERWINNING te vinden is in het mobiliseren van de klanten. Als ook maar een klein percentage van de klanten mee zou gaan strijden dan hebben we al een legioen! Zet die stap en doe iets! Of willen jullie soms de gevangenis in?

Advertenties

3 comments

 1. Ko Ruijter · november 12, 2014

  Helemaal mee eens. Die bende van drie moet gestopt worden

  Like

 2. wesselkoopmans · november 12, 2014

  Dank voor de ondersteuning en voor het plaatsen van het eerste commentaar op dit blog. Mvg.W.

  Like

 3. Pingback: Sekswerknieuws 1 jaar | Sekswerknieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s