Sekswerknieuws 1 jaar

Afgelopen dinsdag (22-9) bestond Sekswerknieuws 1 jaar!

“Voor vrije hoererij. Stop de hetze tegen sekswerkers en hun klanten”

Zie Sekswerknieuws op twitter

Ter gelegenheid hiervan enkele opmerkingen en het overzicht van twitter-analytics over mijn account.

1 Er komen nog steeds volgers bij. Bedankt allemaal!
Natuurlijk zegt het aantal volgers niet alles. Ik lees zelf ook lang niet alles van iedereen die ik volg. Dat is m.i. ook onmogelijk met meer dan 200 follows. Maar ik beschouw het toch als een stukje erkenning dat heel wat mensen waaronder veel sekswerkers en anderen uit de sector – advertentiesites, privehuizen, escortservices ed. – mijn account relevant vinden om te volgen.

2 (Zoals ik al eerder schreef:) Standpunten van Sekswerknieuws zijn standpunten van mij, maar NIET al mijn standpunten zijn standpunten van Sekswerknieuws. (Zo ben ik persoonlijk bijvoorbeeld socialist, terwijl Sekswerknieuws neutraal is wat politieke kleur betreft.)

3 Standpunten van Sekswerknieuws zijn o.a.:
– Volledige decriminalisering van sekswerk = afschaffing van de vergunningplicht en van alle punten in de mensenhandelwet die (betrokkenheid bij) vrijwillig sekswerk criminaliseren. Sekswerkbeleid hoort onder het ministerie van arbeid en/of economie, NIET bij justitie!
– Afschaffing Comensha en Nationaal Rapporteur Mensenhandel (NRM) en stopzetting van alle subsidies aan de reddingsindustrie.
– Stop discriminatie in het algemeen (gender, afkomst, geloof, geaardheid etc) en discriminatie tegen sekswerkers (en klanten) in het bijzonder. Discriminatie tegen sekswerkers is helaas wijdverbreid, bijvoorbeeld door verhuurders, jeugdzorg, werkgevers etc.
– NO PASARAN tegen wetsvoorstellen WRP en klantcriminalisering, model-apv van VNG e.a. plannen om de hoererij verder in het verdomhoekje te drijven.
– Zolang vergunningplicht niet afgeschaft is: tegen intrekking van bestaande vergunningen en voor het soepel verstrekken van nieuwe vergunningen. Heropening van alle gesloten werkruimtes/bedrijven.

4 Ook enkele standpunten die niet direct op sekswerk betrekking hebben, maar die eveneens van belang zijn:
– Afschaffing opiumwet. Decriminaliseer drugshandel en -gebruik. Stop de ‘War on drugs’.
– Een ruimhartiger immigratiebeleid.
– Voor het recht op privacy e.d. burgerrechten, dus tegen de steeds verder oprukkende controlestaat.
– Voor goede en toegankelijke gezondheidszorg met respect voor de privacy en het zelfbeschikkingsrecht van de patiënt.

5 Mijn oproep om aktie te organiseren tegen (de wrp en) het wetsvoorstel klantcriminalisering heeft heel wat retweets mogen ontvangen. Dit geeft aan dat er gelukkig meer mensen zich bewust zijn van de urgentie van de hele situatie. Helaas is hier echter nog geen konkreet initiatief uit voortgekomen. Ik hoop in ieder geval dat er spoedig toch de een of andere vorm van protest op gang zal komen. En om daaraan deel te kunnen nemen en er over te berichten.

6 Heb deze week ook de mijlpaal van 25.000 favorieten bereikt. (Dat zijn er gemiddeld 500 per week.) Voor verder lezen aanbevolen!
(RT / Fav betekent mééstal – maar NIET per definitie – dat ik in grote lijnen instem met de betreffende tweet. Soms betekent het echter alleen: “ter info”.)

 


Hieronder het prachtige overzicht wat ik verkreeg via http:// analytics . twitter . com /
(LET OP! Ik heb deze link uitgeschakeld want als je ingelogd op twitter dit adres bezoekt wordt er zonder verdere bevestiging begonnen met registreren. Ikzelf stel de service van analytics op prijs, maar het gebrek aan keuze hierbij is minder mooi.)

 

01swn-sept

02swn-okt

03swn-nov

04swn-dec

05swn-jan

06swn-feb

07swn-mrt

08swn-apr

09swn-mei

10swn-jun

11swn-jul

12swn-aug

13swn-sep15

14swn-volgers

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s